Over mij - Ellen Abbringh

Ellen Abbringh

Over Ellen

Ellen studeerde toegepaste huishoudwetenschappen met als specialisatie voeding en gezondheid. Zij was 10 jaar werkzaam als voorlichter en later als coördinator bij de afdeling Gezondheidsvoorlichting van GGD Almelo. Daarna was zij manager Communicatie en PR bij de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

Van 1998 tot 1 januari 2012 was zij mede-eigenaar van Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum. Later kwamen daar Hardloopcentrum Aart Stigter in Amerongen, Runnersworld Utrecht, Runnersworld Amersfoort en Runnersworld Amsterdamse Bos bij.

Als gediplomeerd trainer op het gebied van bootcamp, hardlopen, sportief wandelen en nordic walking en ook als runningtherapeut en spinningdocent, heeft Ellen vanaf 1989 in heel Nederland inmiddels duizenden mensen het plezier van hardlopen en bewegen helpen leren ontdekken.

Sinds het voorjaar van 2018 richt Ellen zich binnen haar nieuwe bedrijf fulltime op het aanleren van een gezonde leefstijl.

Cursussen en opleidingen

“Al sinds 1989 organiseer ik afvalcursussen en begeleid ik mensen individueel op het gebied van voeding en leefstijl. Daarnaast geef ik clinics aan groepen, bedrijven en verenigingen over gezonde voeding en sportvoeding. In 2017/2018 volgde ik de opleidingen orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur, orthomoleculair gewichtsconsulent en sportvastencoach.

Medio 2019 heb ik de post HBO opleiding tot integraal vitaliteits- en leefstijlcoach afgerond. In maart 2020 rondde ik de opleiding tot Master Oersterkcoach af. De dieperliggende oorzaken van een ongezond en minder vitaal leven zal ik samen met de klant onderzoeken en aanpakken, zodat er een langduriger en duurzamer gedragsverandering kan plaatsvinden.”

Richting een gezond en vitaal leven

Ik vind het geweldig dat ik mijn oude vak weer ga oppakken en dat ik mij fulltime kan gaan richten op het ondersteunen van mensen bij een gedragsverandering richting een gezonde en vitale leefstijl. Ieder mens is verschillend en ik probeer bij iedereen boven tafel te krijgen wat het beste bij hem of haar past.

Als het even kan, werk ik graag met klanten buiten in de natuur. Als je beweegt prikkel je de zintuigen. In de natuur kun je om je heen kijken en voel je je vrij. Na een sessie buiten in de bossen heb je het gevoel, dat je een minivakantie hebt gehad en ben je weer helemaal opgeladen.”

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Scroll naar top
Ellen Abbringh draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders